Afscheid…..

Ik ga even terug naar precies een week geleden….. Onze lieve en trouwe hond heeft in de afgelopen 12 uur 3 “aanvallen” gekregen. Compleet met stuiptrekkingen en gepiep dat recht door je hart gaat. We bellen de dierenarts, ze vraagt ons om een beslissing te nemen. De lastigste van mijn hele leven tot nu toe….. Beslissen over leven en dood… pfffff….. We hadden zo gehoopt om haar een keer vredig in haar mand dood te vinden, maar nee hoor….. Jessie wilde ons -zelfs na 18 trouwe jaren- niet in de steek laten, zoals dit past bij het lieve karakter van een Golden Retriever en smeekte ons met haar ogen om de beslissing voor haar te nemen.

En dat deden we… met enorm veel pijn in ons hart. Ik kan mij niet herinneren ooit zo verdrietig te zijn geweest…

18 jaar heeft ze lief en leed met ons gedeeld. Tuurlijk, ik weet het, het is een hele mooie leeftijd, ben ook enorm blij met de tijd die wij van haar hebben genoten. Maar het gemis is toch groot, tranen wellen weer op als ik dit schrijf. Het voelt toch als je allereerste kind…

Gisteren kwam ik thuis na een lange dag werken. Ze was hartstikke doof, maar zodra ze de lichten in de kamer zag schijnen, liep ze naar het raam en begon ze te blaffen…. Nu was het zo stil…..

Het zijn ook de kleine dingen die ik mis, het kraken van haar rieten mand als ze bewoog, het automatisch achterom kijken als ik mijn stoel naar achteren verschuif.

We hebben ervoor gekozen haar te cremeren en haar as te bewaren. We kunnen haar vanmorgen al ophalen, het is fijn dat ze dan weer thuis is.

Lieve Jessie, dank je wel voor alle mooie momenten die je ons hebt gegeven. De mooie wandelingen, het spelen, het knuffelen… Dank je wel voor het vertrouwen dat je kinderen gaf. Als kinderen niet bij Milan, Luna of Sterre durfden te spelen omdat er een hond in huis was, zeiden wij altijd : “Wij hebben geen hond, wij hebben Jessie.” Met als gevolg dat menig kind ’s avonds thuis kwam met de mededeling dat hij nog wel bang was voor honden, maar niet voor Jessie 😉

Zoals op het kaartje van de dierenarts staat : “Een hele oude dame, met een prachtig leven! Het was een schat!

En dat ben je….. Ik ga je enorm missen!

Liefs, Agnes

Lieve lezer, dank je wel dat ik dit met je mag delen…. Het verdriet en het gemis is er, het mag er zijn, en het is fijn om het op te schrijven…..

 

 

 

Posted in Pippikracht | Leave a comment

Met plezier naar de brugklas?

Vanmorgen was ik zomaar wat ideeën aan het uitwerken voor na de zomervakantie. Het eind van het schooljaar is in zicht en in mijn yogagroep zitten een aantal kinderen die van het ene op het andere moment van “grootste van de school” naar “kleinste van de school” gaan. Ik herinner mij nog heel goed wat een impact dat op mij had. Met zo’n veel te grote brugpieper schooltas de Viaanse brug over…. Nu ik zelf kinderen heb, begrijp ik pas dat het ook  voor mijn ouders een moment van “loslaten” was, letterlijk en figuurlijk…..

Ik dwaal af… Ik was dus aan het denken wat ik voor deze achtste-groepers zou kunnen doen. Een soort sociale vaardigheidstraining die bestaat uit RET, NLP, bewustwording, rollenspellen en nog meer, dat moest het worden.

We zijn nu 2 uur verder. Er is een nieuwe samenwerking geboren tussen Heleen Deelen van Transparant Coaching en mijzelf. Het voelt echt alsof ik net bevallen ben van een enorm waardevol concept hi hi…… Ik ben echt heel blij met het resultaat.

Mocht je kinderen kennen, of heb je zelf kinderen in groep 8 die je graag met plezier naar school laat gaan, kijk dan gerust in de kraamkamer 😉 www.pippikracht.nl/brugklastraining

Voor meer informatie ben ik per e-mail bereikbaar: agnes@pippikracht.nl of per telefoon: 06-52315911

Posted in Geen categorie, Kindercoaching, Pippikracht | Tagged , | Leave a comment

Uitbreiding yogalessen

Vanaf 7 mei worden de kinderyoga lessen uitgebreid. De wachtlijst werd steeds langer dus heb ik 2 lessen toegevoegd.

Op maandag van 15.45 uur – 16.45 uur is de les voor kinderen van 4-9 jaar.
Op dinsdag van 15.45 uur – 16.45 uur zijn kinderen van 10 – 12 jaar van harte welkom.

De lessen worden gegeven in het MindCenter Vianen, Marconiweg 8. Vooraf aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de beschikbare ruimte.

Meld je aan via info@pippikracht.nl of maak gebruik van het inschrijfformulier.

 

Posted in Kinderyoga | Tagged , , | Leave a comment

Welk zaadje ben jij?

In de kinderyoga avonturenmap van Jip&Jan kwam ik dit verhaaltje tegen. Ik wil hem graag met je delen….. Met dank aan Helen Purperhart.

Twee zaadjes liggen naast elkaar op de grond. 

Het ene zaadje zegt: “Ik wil mijn wortels diep in de grond laten groeien en door de aardkorst heen naar boven uitbreken. Ik wil mijn knoppen uitvouwen om de komst van de lente aan te kondigen. Ik wil de warmte van de zon op mijn gezicht voelen en de zegeningen van de morgendauw op mijn blaadjes.”

Het zaadje groeide.

Het tweede zaadje zei: “Ik ben bang. Als ik mijn wortels naar beneden uit laat groeien, weet ik niet wat ik daar in het donker zal tegenkomen. Als ik door de aardkorst heen breek, beschadig ik misschien mijn knoppen. Stel je voor dat ik mijn blaadjes uitrol en ze worden opgegeten door een slak. En als ik mijn bloesems open, komt er misschien een kind dat ze afplukt. Nee ik kan maar beter wachten tot de kust veilig is.”

Het zaadje wachtte. Toen kwam er een kip die op zoek was naar voedsel. Hij vond het wachtende zaadje en peuzelde het op.

Welk zaadje ben je en welk zaadje wil je zijn?

Welke risico’s neem jij?

 

Posted in Pippikracht | Tagged , , , | Leave a comment

Pippikracht haalt training Mindfulness voor Moeders naar Vianen

Pippikracht heeft Mindfulness voor Moeders uitgenodigd om een 8-weekse Mindfulness training speciaal voor moeders aan te bieden in Vianen. Dit onder het motto “Richt je leven in, naar je eigen zin.”

De training Mindfulness voor Moeders start op 28 maart 2012. De training wordt gegeven door Drs. Wiesje Monster, moeder, psycholoog en gecertificeerd mindfulness trainer.

Nieuwsgierig? Download de Flyer Mindfulnesstraining

Posted in Pippikracht | Tagged , , , | Leave a comment

Het leven is als een echo…..

Boem! De boodschap kwam binnen….

Vorige week donderdag werd ik via Facebook geraakt door “het verhaal van de echo” (met dank aan In-Control-Being). Ik was erg onder de indruk en heb de metafoor de volgende dag gebruikt in de yogales. Voorbeelden van hun reacties : “Als je boos kijkt, lacht er niemand naar je” en “Als je een compliment maakt, zeg je het dus eigenlijk ook tegen jezelf.”

Ik wil het verhaal graag met je delen:

Het verhaal van de echo
Een man en zijn zoon lopen in het bos, plotseling struikelt de jongen en omdat hij een scherpe pijn voelt, roept hij: “Ahhhh”. Met grote verbazing hoort hij daarna een stem vanuit de bergen, die ook “Ahhhh” roept. De jongen is nieuwsgierig geworden, dus roept hij: “Wie ben jij?”, maar het enige antwoord dat hij terugkrijgt is: “Wie ben jij?” Hij wordt kwaad en roept daarom: “Je bent een lafaard!”, waarop de stem antwoordt: “Je bent een lafaard!” Daarop kijkt de jongen naar zijn vader, en vraagt: “Papa, wat gebeurt hier?”

De man antwoordt: “Zoon, let op!” en hij roept vervolgens: “Ik bewonder jou!” De stem antwoordt: “Ik bewonder jou!” De vader roept: “Jij bent prachtig!” en de stem antwoordt: “Jij bent prachtig!” De jongen is verbaasd, maar begrijpt nog steeds niet wat er aan de hand is.

Daarop legt de vader uit: “De mensen noemen dit ECHO, maar in feite is dit het LEVEN! Het leven geeft je altijd terug wat jij er in investeert. Het leven is een spiegel van jouw handelingen. Als je meer liefde wilt, geef dan zelf meer liefde! Wil je meer vriendelijkheid, wees dan zelf vriendelijker! Als je begrip en respect wenst, geef dan zelf begrip en respect. Wil je dat mensen geduldig en respectvol met je omgaan, geef hen dan geduld en respect! Deze natuurwet geldt voor elk aspect van ons leven.”

Het leven geeft je altijd terug wat jij erin brengt, het is geen toeval, maar een spiegel van jouw eigen handelingen.

Liefs, Agnes

Posted in Pippikracht | Leave a comment

Als je je bladeren niet loslaat, worden je takken te zwaar…..

Afgelopen vrijdag was het thema voor de kinderyogales (4-9 jaar) “Herfst” en dan gericht op de fase van loslaten. Loslaten kan best lastig zijn. Denk aan het loslaten van iemand die ziek is en niet meer beter wordt, maar ook in -hopelijk- meer voorkomende situaties als het loslaten van je kinderen. Als ze leren lopen, voor het eerst naar school gaan, een eerste boekenbeurt en ga zo maar door….

Het is makkelijker om je vast te houden aan bestaande patronen. Ik vertelde in de les het verhaal van de boom in het bos die zijn bladeren niet wilde loslaten. Hij was boos en verdrietig. Hij had zoveel energie gestopt in de bladeren en nu moest hij ze zeker laten vallen, mooi niet!! Ik vroeg aan de kinderen of zij de boom wilden uitleggen dat het heel belangrijk is dat de bladeren worden losgelaten. Het is niet eng… De boom weet namelijk niet dat er alleen maar nieuwe blaadjes kunnen groeien als deze blaadjes lekker in de lucht kunnen dwarrelen. Bovendien wordt het winter. Als er sneeuw valt op de bladeren, worden de takken veel te zwaar en zal de boom zowel zijn bladeren, maar ook zijn takken verliezen. Dan zal de boom doodgaan.

De kinderen hebben er voor gezorgd dat de boom zijn bladeren loslaat. De boom voelt zich opgelucht en blij…. en de kinderen ook!!

Liefs, Agnes

Posted in Kindercoaching, Kinderyoga, Pippikracht | Leave a comment

Jokken…..

Sinds een paar weken heeft Luna last van jokken. Ze is 7 en heeft duidelijk moeite met het onderscheid tussen een grapje maken, overdrijven, verzwijgen, beleefd zijn en liegen. Elke avond kwam er wel een bekentenis, nu nog onschuldig, maar je grootste angst is dat het op een dag echt erg wordt. Ze was er echt verdrietig om, ze vroeg ook echt of ik oplossing had, zo schattig…

In eerste instantie reageerde ik nog van “dat ze dat maar gewoon niet meer moest doen”…. Dat bleek dus net zo te werken als een bal onder water duwen. Er komt een moment dat ie keihard weer boven water komt.

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd dat als er dingen zijn die verboden of onderdrukt worden, deze vaak later uitvergroot aan de oppervlakte komen. Doordat ze er zo mee bezig was om niet te liegen, liep ze op haar tenen en was ze erg gespannen.

Ik heb daarom besloten het ‘liegen’ ruimte te geven. Elke avond voor het slapengaan mogen we ieder 5 dingen jokken. De druk is er nu af, we trekken het in het absurde en lachen ons helemaal suf.

Liefs, Agnes

Met dank aan Pippi : “In Egypte, daar liegen, liegen, liegen ze de hele dag, van ’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat… Oh, wat zeg ik nu weer!”

 

 

Posted in Kindercoaching, Pippikracht | Leave a comment

Op de helft….

Allereerst heel erg bedankt voor jullie lieve reacties via de website, Facebook, Twitter en sms. Het doet me echt heel goed dat jullie er ook zo’n vertrouwen in hebben, echt heel lief…

Gisteren dus de folders rondgebracht, samen met Luna, heel gezellig. Het viel best tegen hoeveel tijd je daarmee kwijt bent. Lange voortuinen zouden verboden moeten worden 🙂 Samen met de oppas en een vriend van haar zijn we de helft van de folders kwijt. Er zijn al een paar aanmeldingen binnen en ook naar de nieuwsbrief is vraag. Elke keer mijn mail checken door op “haal op” te klikken, terwijl het echt vanzelf binnenkomt… 🙂

Ik hou jullie op de hoogte!!

Liefs, Agnes

Posted in Kinderyoga, Pippikracht | Leave a comment

Het gaat beginnen!

Morgen ga ik dan echt beginnen met het rondbrengen van de flyers. Gelukkig heb ik hulp aangeboden gekregen, waar ik enorm blij mee ben. Ik ben zo benieuwd naar de reacties, ik ben er gewoon een beetje zenuwachtig van.

Het is ook nog even spannend hoe het gaat met de locaties waar ik nu mee bezig ben, maar ik ga ervan uit dat het rooster zoals ik het er nu op heb staan, zo kan blijven.

Ik hoop dat ik een beetje kan slapen 🙂

Een Pippi-groet van Agnes

Posted in Kinderyoga, Tieneryoga | 4 Comments